Velkommen Foreningens grupper Åbne arrangementer Galleri Mest for medlemmer Noder + Danse CD Kontakt foreningen Links

Bal med Jensen & Bugge.

Afholdes i Teaterbygningen, Teatersalen (den store sal)

Fredag 26. maj kl.19:30

"Jensen & Bugge" er Mette Kathrine Jensen Stærk (harmonika) og Kristian Bugge (violin).

De mødtes allerede som børn, da de boede 3 km fra hinanden - nær Vejle, og bl.a. gik til folkedans sammen.
Selv om de stod på bussen ved samme stoppested igennem det meste af skoletiden, varede det længe, inden de opdagede, at de delte interessen for at spille folkemusik. Faktisk fik de først rigtigt glæde af hinandens bekendtskab, da de i 2001 kom til at studere sammen på folkemusiklinjen på Det fynske Musikkonservatorium i Odense.

De har begge stor erfaring i at spille til folkedans, både sammen og hver for sig, og har haft meget stor fornøjelse og udbytte af at være i praktik i hhv. Jæ Sweevers og Lang Linken.

Deres repertoire, som hovedsageligt er fra det jyske, har de lært af bl.a. Lilian Vammen, Peter Uhrbrand, Carl Erik Lundgaard, Hardy Thomsen, Klaus Pindstrup og Karl Skaarup. Og ikke mindst efter Dwight Lamb, som lærte melodierne efter sin morfar, Chris Jerup, der i 1893 emigrerede fra Vendsyssel til Iowa. Siden 2008 har Mette Kathrine Jensen Stærk og Kristian Bugge bestræbt sig på at lære alle Dwights bedstefars melodier og bringe dem med tilbage til Danmark og ind i det 21. århundrede.
Samtidig har de på konservatoriet desuden ladet sig inspirere, bl.a. til arbejdet i denne duo, af lærere som Anders Christensen, Kenneth Krak og Tove de Fries, der alle underviser i faget "Dans og spil til dans"

De har hver for sig begge tidligere modtaget priser og modtog som duo senest “Traditionsprisen” ved Danish Music Award Folk 2012.

Vi kan kun opfordre: Kom, lyt og bliv glad! Eller endnu bedre: Kom, lyt, dans og bliv glad!

Se evt. mere på Jensen & Bugges hjemmeside
på Facebook
eller YouTube YouTube

[Best Viewed With Any Browser]
Web-master: Poul Møller